top of page
IMG_3419_edited_edited.jpg

Vergoedingen

 

Eén keer per jaar heeft u recht op een vergoeding voor de therapeutisch elastische kousen (armen en/of benen) uit de basisverzekering.  De kousen met drukkklasse II, III en IV komen hiervoor in aanmerking.  Dat betekent als u bijv. 6 mei 2021 elastische kousen geleverd heeft gekregen, dan zou u per 6 mei 2022 weer recht hebben op een nieuwe verstrekking.  Indien u de exacte datum van levering niet weet, kunt u altijd even bij uw zorgverzekeraar informeren.  

 

Als u kousen geleverd krijgt en de levering is binnen het jaar, dan komen de kousen helaas voor uw eigen rekening. 

 

De kosten voor het aanmeten en leveren van de kousen worden gedeclareerd bij uw zorgverzekering en gaan ten laste van uw eigen risico. Dit betekent als u uw eigen risico van € 385,00 heeft opgebruikt aan bijv. medicijnen, specialist bezoek in het ziekenhuis of andere basis zorg, dan heeft u geen kosten aan de kousen. Maar bent u nog niet of gedeeltelijk door uw eigen risico heen, dan krijgt u een afrekening van uw zorgverzekeraar.

 

Bij de levering van aan- en/of uittrekhulpmiddelen moet beoordeeld worden of u de aantrekhulp voor de thuiszorg aanvraagt of dat u hiermee uw zelfstandigheid behoudt.  Indien het hulpmiddel gebruikt wordt door de thuiszorg zal de zorgverzekering geen vergoeding geven en als u met het hulpmiddel zelfstandig kunt blijven, wordt deze wel vergoed.

 

De tarieven voor de steunkousen en aan-/uittrekhulpmiddelen zijn vastgesteld door de zorgverzekering.  Wij beschikken over contracten met alle zorgverzekeraars.

Voor een afspraak of vragen
stuur een email naar info@snelterbeen.nl,
bel 085-130 8177 of
stuur verwijzing met ZorgDomein

 

bottom of page