top of page
IMG_3353_edited.jpg
Zeg niet zomaar ‘steunkous’ tegen een therapeutisch elastische kous (TEK) of compressiekous. Therapeutische elastische kousen zijn hulpmiddelen voor ambulante compressietherapie. Ze worden gedragen door mensen met een aandoening van het vaat- en lymfestelsel: lymfoedeem, spataders, een trombosebeen, chronische veneuze insufficiëntie (CVI), open been (ulcera crusis), na een chirurgische ingreep (bijv. verwijderen of droogspuiten van spataders)...

Door de druk van buitenaf op lymfebanen en venen kan een vochtophoping (lymfoedeem) in arm of been daarmee worden bestreden of kunnen bloedvaten ondersteund worden om de terugstroom van bloed te bevorderen. Door de druk wordt de stroomsnelheid naar het hart verhoogd en stuwing in de aders voorkomen. In samenhang met het activeren van spieren, verhinderen kousen de verdere ontwikkeling van vaataandoeningen.

De kousen kunnen gemaakt worden in verschillende drukklassen t.w. I, II, III of IV als naar gelang de indicatie op de verwijzing.

Vergoeding – de therapeutisch elastische arm- en beenkousen, drukklasse II, III en IV worden vergoed uit de basisverzekering.  De kosten worden gedeclareerd bij uw zorgverzekering en gaan ten laste van uw eigen risico, als u door uw eigen risico heen bent, merkt u er weinig van. Bent u nog niet door uw eigen risico (€ 385,00) heen, dan krijgt u een afrekening van uw zorgverzekeraar.  Wij beschikken over contracten met alle zorgverzekeraars.
Logo STB.png
Voor een afspraak
stuur een email naar info@snelterbeen.nl,
bel 085-130 8177 of
stuur verwijzing met ZorgDomein

 

bottom of page