top of page
Klittenband_edited.jpg
Logo STB.png
Klittenbandsystemen zijn niet-elastische verbanden of verbanden met een ultra korte rek die met klittenband worden bevestigd. Deze zijn eenvoudig aan te brengen, met als doel het aanleggen van een compressieverband te vereenvoudigen en zo het zelfmanagement te stimuleren. Uniek is dat wanneer het oedeem in de loop van de dag afneemt, de banden snel en eenvoudig bijgesteld kunnen worden.

Klittenband compressie systemen vallen onder de verbandmiddelen, die voorgeschreven worden door uw arts. U krijgt hiervoor een verwijzing. De compressie systemen worden aangemeten door een compressie-therapeut. Afhankelijk van uw medische indicatie en persoonlijke situatie wordt gekeken wat voor u de best passende klittenband compressie systeem is.

Vergoeding – de klittenband compressie systemen zullen eerst aangevraagd moeten worden bij uw zorgverzekering om voor vergoeding in aanmerking te komen.  Indien uw zorgverzekering akkoord geeft, worden de kosten gedeclareerd en gaan ten laste van uw eigen risico, als u door uw eigen risico heen bent, merkt u er weinig van. Bent u nog niet door uw eigen risico (€ 385,00) heen, dan krijgt u een afrekening van uw zorgverzekeraar.  Wij beschikken over contracten met alle zorgverzekeraars.
Voor een afspraak
stuur een email naar info@snelterbeen.nl,
bel 085-130 8177 of
stuur verwijzing met ZorgDomein

 

bottom of page